Pengeskabe kan være mange ting

Pengeskabe kan være mange ting

Begrebet ”pengeskab” forstås i daglig tale som en boks, hvor man kan låse sine værdier inde. Det er for så vidt også essensen af begrebet, men pengeskabe i bred forstand er langt mere end det. Det handler i bund og grund om sikkerhed, men det behøver ikke nødvendigvis kun handle om smykker og kontanter.

Pengeskabe i mange modeller

Først og fremmest er der naturligvis det gamle klassiske pengeskab, som kendes fra Olsen Banden-filmene. Moderne pengeskabe kan dog ikke så let dirkes op, og da slet ikke, hvis der er tale om elektronisk kodelås, som nok er det mest almindelige i dag. Pengeskabene fås også i relativt små modeller, som potentielt vil kunne bæres væk og åbnes senere. Den problematik imødegås dog med visse modeller, som er forberedt for fastgørelse på stedet på en måde, som ikke kan løsnes uden pengeskabet er åbent. Det er også muligt at få brandskabe, der udover tyveribeskyttelsen også beskytter mod brand og andre ydere påvirkninger.

Andre typer af pengeskabe

Ud over kontanter, kan der være mange andre typer af værdier, som man kan have et ønske om at beskytte med ved brug af et eller flere pengeskabe. Det kan f.eks. være våben eller andre farlige genstande, som egentlig ikke kun skal beskyttes mod tyveri, men som en potentiel tyv også skal beskyttes imod. Der kan også være tale om data, eller sågar kørende computere, som låses inde i ventilerede skabe, så de på én gang er både beskyttede og i drift.