Pallevogne fås i mange varianter

Det er ikke alle, der lige på stående fod ved hvad en pallevogn er, men de fleste i transportbranchen kender til pallevogne. Der er tale om et håndbetjent løfteaggregat, der samtidig har hjul under, så man kan løfte transportpaller en smule op fra underlaget og flytte dem rundt. Det er formentlig et af de vigtigste redskaber i transportbranchen overhovedet, og enhver vognmand har en sådan i bilen. Der findes dog mange forskellige typer, alt afhængigt af formål og kvalitetskrav.

Pallevogne med monteret vægt

De mere avancerede pallevogne kan være udstyret med en vægt, så man direkte kan aflæse pallens vægt, når man flytter den rundt. Det kan være meget praktisk, da en vognmand som regel har en øvre grænse for, hvor meget last der må være på bilen. Alternativet er, at pallen skal køres hen på en manuel vægt. Selvfølgelig er en pallevogn med vægt væsentligt dyrere, men i mange situationer er tidsbesparelsen så stor, at merprisen hurtigt er tjent hjem.

Specielle pallevogne til særlige miljøer

Pallevogne bruges først og fremmest på diverse lagre og lastbiler, og her er kravene som regel ikke så høje. Pallevognen skal bare kunne køre og få jobbet gjort. Men pallevogne fås også i specialudgaver til særlige miljøer. F.eks. kan der være krav til hygiejnen, og det stiller helt særlige krav til hjul og lejer, der måske skal være særligt lukkede. Pallevogne kan også f.eks. fås med rustfri overfladebehandling, og der kan også være særlige krav til hjulene, f.eks. af hensyn til underlaget.