Gourmet restaurant i Østjylland

Ude på spidsen af næsen på den jyske nisse ligger den lille by Ebeltoft. Det er en by, der trods sin lille størrelse på nogle tusinde indbyggere, holder en vis værdi for mange danskere. Her kan man finde bostedet for de dumme molboer. Man kan se Danmarks største fregat, Fregatten Jylland. Og man kan nyde én af byens gourmet restauranter. Læs mere her om nogle af restauranterne.

Gourmet restaurant er måske ikke, de første to ord, der falder én i tankerne, når man tænker Syddjurs. Men Ebeltoft er først og fremmest et sted for turister og sommerhusejere. Folk med penge på kistebunden og appetitten i orden.

Et højt bundniveau

Når det kommer til at vælge den rigtige gourmet restaurant, er der rigeligt med valgmuligheder. Her er mulighed for at opleve det nordiske såvel som franske køkken som selskab, par, familie, alene eller med gode venner. Ebeltoft ligger som sagt lige ud til vandet. Det giver masser af potentiale for friske råvarer lige fra havnen.

Standarden kan forventes høj, netop fordi konkurrencemarkedet er mættet og sundt. Det sikrer, at den enkelte gourmet restaurant bliver nødt til at fastholde et højt bundniveau, både når det kommer til service og priser såvel som maden selv. Og hvor toppen af kvaliteten findes, må du selv finde ud af, ved at besøge én af de mange restauranter.

Men der vil med garanti være noget for dig på menuen.

Gourmet restaurant-miljøet i Århus

Ebeltoft er ikke den eneste by på Østjylland med et sundt udvalg af gourmet restauranter. Århus er et åbenlyst sted at finde nogle af landets fineste af slagsen. Det siger måske sig selv. Med over trehundredetusinde indbyggere er Århus Danmarks andenstørste by. Og hermed det største byområde i Jylland.

Meget af pladsen i Århus bruges naturligvis af studerende. De stakkels akademikere har deres egen parkområde, og store dele af havneområdet og yderområderne er dækket af kollegier. Og de fleste villaer er efterhånden eget af kollektiver, enten som andels- eller lejeboliger.

Men selv unge mennesker har brug for en god gourmet restaurant. Hvor skal man ellers imponere daten? På Skolegades smudsede barer? Måske virker det for nogle, men man skal aldrig affeje behovet for en god gourmet restaurant.

Og der bor naturligvis andre end studerende i byområdet. Århus er omringet af Risskov og Marselisborg-området. To områder, hvor folk så bestemt har bedre råd til at kultivere et frodigt miljø for restauranter.

Og ligesom Ebeltoft er det afgørende at nævne, at Århus er en havneby. Så igen, er der rig mulighed for at smage de lokale råvarer.