Ét USB stik på 8GB eller 2 4GB – hvad vælger man?

Dagens spørgsmål på arbejdet var, om det var mest hensigstmæssigt at anvende ét USB stik på 8GB – eller 2 på hver 4GB. Vi diskuterede det i frokostpausen og meningerne var delte. De små USB stik er billigst, men de store er billigst pr. GB, de kan opbevare mere data – og er muligvis hurtigere. Omvendt – hvis man bare har ét USB stik på 8GB – men mister det – så mister man måske alt. Har man 2 stik, har man mulighed for at bruge det ene til at lave sikkerhedskopier.

Hvad mener folk på bloggen?

USB stik – historie og udvikling

USB betegnelsen, som er en forkortelse for “Universal Serial Port”, er en standard, der blev udviklet omkring 1995 af 7 ledende firmaer indenfor computer branchen – og som revolutionerende markedet, uden at det egentligt var planlagt: Intel, IBM, Microsoft, NEC, DEC, Compaq og Nortel.

Hvis USB standarden ikke havde eksisteret idag, ville vi set et hav af forskellige stik og tilslutnings-muligheder på vores computere i dag.

USB – teknologi der udvikler sig

Den første version som kom omkring 1996 hed logisk nok 1.0, og slog aldrig rigtig igennem på grund af problemer med både kvalitet og hastighed. Det hjalp en hel del da version 1.1 så dagens lys.

Omkring år 2000 kom så version 2.0 og så kom hastigheden op på 60MB i sekundet, så vi begyndte at snakke om en anstændig hastighed.

I 2008 kom version 3.0 med op til 625 Megabytes i sekundet.

Fremtidens USB stik – “lidt” mere end 8GB

Det er allerede idag muligt at købe USB stik med 256GB lagerplads, hvilket nogenlunde svarer altså til 50-60 DVD film – eller et uendeligt stort antal billeder! Industrien påstår at det indenfor et år vil være muligt at købe USB stik på op til 2TB (1 Terrabyte = 1024 GB) hukommelse. Det svarer til 400-500 DVD film!